Vízkezelés

Szerző: Vancsó Péter
nov 21

A víz tulajdonságaiból adódóan a felhasználás során káros folyamatok is elindulhatnak. A vízből különböző anyagok válhatnak ki és rakódhatnak le. Ilyen például a vagy a vagy . Ezek, valamint a vízben oldott gázok (oxigén, szén-dioxid) pedig meglehetősen gyorsan vezetnek kialakulásához.

Magasabb hőmérsékleten ezek a problémák intenzívebben jelentkeznek, így az , ill. a fokozottan ki vannak téve a kezeletlen víz okozta veszélyeknek.

A lerakódások és a korrózió nemcsak a hatásfok romlását okozzák, hanem a berendezések élettartamát is jelentősen csökkentik, sőt üzemleállásokhoz, esetleg balesetekhez vezethetnek.

Ezért elengedhetetlen a berendezésekben keringő víz megfelelő vegyszeres kondicionálása, amely lehetővé teszi a folyamatos üzemmenetet és alacsony víz, ill. vegyszerfelhasználás mellett.

A megfelelő tehát hosszú távon gazdasági oldalról is előnyös az által, hogy csökken a meghibásodások, üzemleállások és balesetek kockázata, valamint hozzájárul az anyag és energiafelhasználás csökkentéséhez is.

 

Tags: , , , , , , , , , ,


Kategória: Aktualitások


Comments are closed.